Voorstellingen

Hieronder staat een overzicht van onze voorstellingen. Deze muzikale vertellingen zijn bijzonder geschikt als alternatief concert en als voorstelling voor theater en scholen. Na afloop is er mogelijkheid om de muziekinstrumenten te bekijken, een kleine toelichting te krijgen en vragen te stellen.

De Boom


Een rondreizende vreemdeling geeft een groep dorpelingen een bijzonder afscheidsgeschenk, als dank voor zijn verblijf. Na de aanvankelijke blijdschap blijkt dat het geschenk meer teweeg brengt dan iemand ooit had kunnen bedenken. Het noodlot dreigt, maar is het nog te stoppen?!


Een eigen verhaal in een tijdloze setting, maar met een directe link naar de actualiteit. Het maken van keuzes, de betekenis van leefomgeving & leefbaarheid en de menselijke natuur; het levert een spannend en meeslepend verhaal op waarin veel valt te herkennen. De vele life improvisatie, geïnspireerd door het moment, maakt elke voorstelling uniek en pakkend. Componist Pablo Escande schreef voor deze voorstelling twee nieuwe composities, daarnaast is er ook werk van eigen hand te beluisteren. Voor iedereen van 10-110 jaar oud.


YvonneRietbergen: verteller, blokfluiten & illustraties

Ayumi Matsuda:blokfluiten, compositie & illustraties

Oene van Geel: altviool, percussie, vocals & compositie


Duur: één uur


Nieuw: Deze voorstelling wordt een luisterboek! Meer informatie volgt!

De Kraanvogel

Een oud echtpaar redt een kraanvogel het leven. Maar wie zal hèn helpen nu ze steeds ouder worden? Dan klopt er plotseling iemand op de deur van hun oude, afgelegen huisje...


Een prachtig oud sprookje uit het land van de rijzende zon; herschreven en opnieuw verteld door Yvonne Rietbergen. Met Japanse muziek, improvisatie en eigen arrangementen van Japanse volksmelodieën. Geïllustreerd met wolschilderingen van eigen hand. Interactief. Voor alle leeftijden.Yvonne Rietbergen: verteller, blokfluiten & illustraties

Ayumi Matsuda: blokfluiten & klein instrumentarium

Laura Lotti: harp & klein instrumentarium


Duur: 45 minuten


Hieronder een voorbeeld van de voorstelling met kamishibai (vertelkastje). Voor grote groepen worden de afbeeldingen geprojecteerd op een scherm.

Kleine Wolk

'Wie ben ik', vraagt Kleine Wolk, 'een druppeltje water, een sneeuwvlok of een wolkje?' 'Misschien wel alles,' fluistert de wind, die zacht blaast en Kleine Wolk meevoert over zeeën, landen en rivieren.


Tijdens de voorstelling komt de waterkringloop tot leven. De kinderen kunnen meeleven met Kleine Wolk en zelf dansen als een wolkje, de eerste sneeuw laten vallen (muzikale improvisatie) en veranderen in een grote rivier. Ze maken kennnis met diverse muziekstijlen.


Naar het verhaal van auteur Bard Bothe met prachtige illustraties van Leonie Verbrugge.

Voor kinderen van vier tot zeven jaar (groep 1, 2, 3).


Yvonne Rietbergen: verteller, blokfluiten

Ayumi Matsuda: blokfluiten

Misaki Yamada: piano & klein instrumentarium


Duur: 45 minuten


Het onderstaande filmpje is een oude opname met Victoria Davies - harp