Voorstellingen

Hieronder staat een overzicht van onze voorstellingen. Deze muzikale vertellingen zijn bijzonder geschikt als alternatief concert en als voorstelling voor theater en scholen. Na afloop is er mogelijkheid om de muziekinstrumenten te bekijken, een kleine toelichting te krijgen en vragen te stellen.

De Boom

Een rondreizende vreemdeling geeft een groep dorpelingen een bijzonder afscheidsgeschenk, als dank voor zijn verblijf. Na de aanvankelijke blijdschap, blijkt dat het geschenk meer teweeg brengt dan iemand ooit had kunnen bedenken. Het noodlot dreigt, maar is het nog te stoppen?!


Thema's: natuur, leefomgeving, het hebben van een thuis, keuzes maken


Verteller: Yvonne Rietbergen

Illustraties: Ayumi Matsuda en Yvonne Rietbergen

Muziek: Ayumi, Yvonne en Oene van Geel (altviool, percussie, vocals)

Duur: één uur

De Kraanvogel

Een oud echtpaar redt een kraanvogel het leven. Maar wie zal hèn helpen nu ze steeds ouder worden? Dan klopt er plotseling iemand op de deur van hun oude, afgelegen huisje...


Een bijzonder Japans sprookje voor volwassenen en kinderen. Herschreven en opnieuw verteld door Yvonne Rietbergen. Geïllustreerd met wolschilderingen die ze speciaal voor deze voorstelling maakte. Met Japanse muziek, improvisatie en eigen arrangementen van Japanse volksmuziek.


Verteller: Yvonne Rietbergen

Illustraties: Yvonne Rietbergen

Muziek: Ayumi, Yvonne en Laura Lotti - harp

Duur: 45 minuten


Hieronder een voorbeeld van de voorstelling met kamishibai (vertelkastje). Voor grote groepen worden de afbeeldingen geprojecteerd op een scherm.

Kleine Wolk

'Wie ben ik', vraagt Kleine Wolk, 'een druppeltje water, een sneeuwvlok of een wolkje?' 'Misschien wel alles,' fluistert de wind, die zacht blaast en Kleine Wolk meevoert over zeeën, landen en rivieren.


Naar het verhaal van auteur Bard Bothe met prachtige illustraties van Leonie Verbrugge.

Voor kinderen van vier tot zeven jaar (groep 1, 2, 3); aan de hand van de belevenissen van Kleine Wolk wordt de waterkringloop inzichtelijk gemaakt.


Verteller: Yvonne Rietbergen

Illustraties: Leonie Verbrugge

Muziek: Ayumi, Yvonne en Victoria Davies - harp

Duur: 45 minuten